دربارهی مدیر وبسایت
حسین معززینیا
نویسنده، منتقد و مدرس سینماست.
از سال ۱۳۷۱ فعالیتش در مطبوعات سینمایی ایران را آغاز کرده و بهعنوان نویسنده یا دبیر سرویس با نشریات متعددی همکاری کرده، از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۵ هم سردبیری یک ماهنامهی سینمایی به نام ۲۴ را بر عهده داشته است.
حسین معززینیا از سال ۱۳۷۵ کار تدریس مبانی نقد فیلم و تاریخ سینما را در مراکز مختلف آموزشی آغاز کرده و در دانشگاهها، مدارس سینمایی، هنرستان و فرهنگسراهای مختلف به تدریس سینما مشغول بوده است. او از سال ۱۳۹۵ تاکنون این فعالیت را در شهر تورنتو ادامه میدهد. معززینیا برگزارکنندهی دورههای حضوری و غیرحضوری آموزش سینماست و این جلسات در سه شاخهی نظریهی فیلم، تاریخ سینما و نقد، بهطور مستمر برگزار شده و در حال حاضر در جریان است.
او طراحی و اجرای آنونس و تيزر برای فيلمهای سينمايی، کارگردانی و تدوین تعدادی برنامهی تلویزیونی و فیلم مستند را نیز بر عهده داشته و در هیئت داوری یا هیئت انتخاب تعدادی از جشنوارههای سینمایی عضویت داشته است.
از معززینیا پنج کتاب سینمایی نیز در حوزهی موضوعات مختلف منتشر شده است.
او در این گفتوگو دربارهی سوابقش و دیدگاهش در نقد فیلم توضیحاتی داده است: دربارهی فیلم دیدن
وبسایت «وقت تماشا» محل نشر نوشتهها و دورههای آموزشی اوست.
ماهنامهی سینمایی ۲۴
آخرین فعالیت مطبوعاتی معززینیا سردبیری یک ماهنامهی سینمایی در فاصلهی سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۵ بوده است.
طراحی و راهاندازی یک ماهنامهی متفاوت سینمایی در مهرماه سال ۱۳۸۸ از طرف شرکت مطبوعاتی «همشهری» به معززینیا پیشنهاد شد. او پس از چند ماه کار روی کنداکتور این نشریه و آمادهسازی ماکت گرافیکی و محتواییاش، در دیماه همان سال اولین شمارهی این مجله را منتشر کرد. در سرمقالهی اولین شماره، توضیحی داده دربارهی دلیل انتخاب این عنوان، و همچنین رویکرد کلی مجله:
خانمها و آقایان سلام! آن چه پیش روی شماست، یك مجلهی جدید است؛ موضوعش سینماست و تلویزیون. اسمش ۲۴ است.
۲۴ عدد كلیدی سینماست. رمز سینماست. سینما از روزی موجودیت یافت كه جستوجوهای علمی مشخص كرد ثبت ۲۴ عكس در یك ثانیه و حركت دادن آنها، باعث میشود چشم ما، حركت را واقعی بپندارد. یعنی باور كند كه این عكسهای پشت هم چیده شده، عین زندگی است؛ درست مثل حركت واقعی در زندگی روزمره. بعد از این بود كه ابزار لازم برای ثبت ۲۴ عكس (دوربین فیلمبرداری) و حركت دادن ۲۴ عكس (پروژكتور) در یك ثانیه ابداع شد و سینما به وجود آمد. تلویزیون هم از ابتدای فعالیتش بر مبنای همین قاعدهی ۲۴ عكس در ثانیه پدید آمد. و به این ترتیب ۲۴ به عدد مبنایی همهی تصاویر متحرك دور و بر ما تبدیل شد. و چه تقارن مرموز و خیالانگیزی است كه شبانهروز هم ۲۴ ساعت است.
تلاش كردهایم مجلهی جذابی تدارك ببینیم، فروتن و منصف باشیم، كمفروشی نكنیم، شأن خواننده را در نظر بگیریم، به موضوع كارمان احترام بگذاریم، به دنبال جریان یا صنف خاصی راه نیفتیم، نگاهمان جامع و فراگیر باشد، اطلاعات مفید به مخاطب بدهیم، دنیای ذهنی خوانندهمان را وسعت ببخشیم، و به غنیتر شدن فرهنگ بصری تماشاگر ایرانی كمك كنیم. شما بگویید كه موفق شدهایم یا نه.
کتابها
بعضی از این کتابها فقط یک نوبت چاپ شدهاند. تعدادی از آنها بهزودی پس از بازبینی مجدد و ویرایش تازه، دوباره منتشر خواهند شد. چاپ دوم کتابهای سینما و افقهای آینده و فیلمفارسی چیست؟ در کتابفروشیها موجود است.
دربارهی ابراهیم حاتمیکیا
یک گفتوگو + گزیده فیلمنامه
داستان اسلحه
دربارهی سینمای جنگ
سینما ـ جشنواره
مجموعه گفتوگو
سابقهی کار مطبوعاتی و همکاری با نشریات
همکاری با ماهنامهی سوره از ابتدای سال ۱۳۷۱/ همکاری با هفتهنامهی سروش بهعنوان نویسنده و خبرنگار سینما و تلویزیون/ ادامهی کار با نشریات ویدئوماهواره، نقد سینما و مشرق، آغاز همکاری با هفتهنامهی مهر از سال ۱۳۷۵ بهعنوان نویسنده، دبیر سینما و تلویزیون و معاون سردبیر/ همکاری با مجلهی فیلم، دنیای تصویر، روزنامههای شرق و اعتماد، هفتهنامهی شهروند امروز و… بهعنوان نویسنده.
فیلمها و برنامههای تلویزیونی
کارگردانی و تدوین مجموعهی ۶ قسمتی سنگ، کاغذ قیچی/ مجموعهی ۳۰ قسمتی روایت راوی/ مجموعهی ۲ قسمتی عالم هیچکاک/ فیلم مستند سفر سبز (حکایت تولید فیلم سینمایی مسافر ری)/ فیلم مستند روایتی نو (دربارهی تأسیس ساختمان جدید روزنامهی اطلاعات)/ فیلم مستند عروسی ایرانی، فیلمسازی ایرانی (حکایت تولید فیلم سینمایی ازدواج به سبک ایرانی) و…